Štedilniki na trda goriva

Štedilnik, šparherd, šporherd... vse to so izrazi s katerimi poimenujemo eno in isto stvar - štedilnik na trda goriva oz. štedilnik na drva. Poimenovanje izvira iz nemškega samostalnika Sparherd. Nemci radi sestavljajo več besed v eno in tako je Sparherd sestavljena iz besed Spar=varčevati in Herd=peč, t.j. VARČNA PEČ.

Skozi desetletja so se pri štedilnikih na trda goriva, kot so npr. drva in premog, spreminjali način izdelave, materjali in dizajn, namen pa je vse skozi ostajal enak: priprava hrane v kombinaciji z ogrevanjem prostorov.

Kvalitetna izdelava, enostavno vzdrževanje in premišljene rešitve

Štedilniki KVS MORAVIA so štedilniki na drva češkega proizvajalca KVS EKODIVIZE z dolgoletno tradicijo izdelave prostostoječih štedilnikov na trda goriva. Štedilniki so izdelani iz kvalitetne pocinkane pločevine uporabljene za ogrodje. Vsi zunanji pokrivni elementi štedilnika so emajlirani, prav tako tudi notranjost pečice, kar znatno olajša čiščenje štedilnika.

V kurišču naših štedilnikov na trda goriva so vgrajene izredno kvalitetne šamotne opeke ter gusaste rešetke z iznajdljivo rešitvijo za čiščenje pred prvim kurjenjem – VRTLJIVO REŠETKO s katero zjutraj predno zakurimo ostanke prejšnjega dne enostavno stresemo v pepelnik. Prav tako imajo vsi naši štedilniki še vedno tudi možnost priklopa na dimnik z LEVE ali DESNE strani. Na vsaki strani štedilnika na drva KVS MORAVIA je možnost priklopa zadaj, na strani, ali na plošči štedilnika.

Štedilniki na trda goriva KVS MORAVIA se ponašajo z modernimi dizajni, paleto različnih barv ter velikim razponom širin od: 32.5, 40, 50, 51.5, 81 ter 92.5 cm (višina in globina štedilnika sta standardni).

Štedilnik s steklokeramično ploščo

Štedilniki KVS MORAVIA so eni prvih štedilnikov pri katerih so namesto železne kuhalne plošče uporabili nekaj novega, modernejšega – STEKLOKERAMIČNO KUHALNO PLOŠČO. Delovanje te plošče je popolnoma enako kot pri železni. Najbolj vroče je nad kuriščem, z odmikanjem od kurišča pa se temperatura znižuje. Tako kot železna plošča ostalih štedilnikov na drva, je tudi steklokeramična kuhalna plošča pri naših štedilnikih na drva vroča po vsej površini, ob tem pa lahko na njej uporabljate vso posodo. Vzdrževanje steklokeramične plošče pri naših štedilnikih na trda goriva je znatno lažje, kakor pri štedilnikih z železno ploščo, kjer je lahko čiščenje kar zahteven poseg.

Modeli in tehnični podatki štedilnikov KVS MORAVIA

Za več tehničnih podatkov o KVS MORAVIA štedilnikih na drva si oglejte modele štedilnikov spodaj. S klikom na gumb "Več informacij o štedilniku" boste našli vse podatke o posameznem modelu štedilnika, mere ter ostale tehnične podatke, kot so na primer toplotna moč, poraba (pri kurjenju premoga ali drv) in izkoristek posameznega štedilnika.


Štedilnik Moravia 9100

92,4 cm • 6-10 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9100 - rdeč, v jedilnici

Več informacij o štedilniku

Štedilnik Moravia 9101

32,5 cm • 6-8 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9101 - bel

Več informacij o štedilniku

Štedilnik Moravia 9103

81,0 cm • 6-10 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9103 - krem/rjav, v jedilnici

Več informacij o štedilniku

Štedilnik Moravia 9105

40,0 cm • 6-8 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9105 - rjav, na hodniku

Več informacij o štedilniku

Štedilnik Moravia 9107

50,0 cm • 6-8 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9107 - rjav, na hodniku

Več informacij o štedilniku

Štedilnik Moravia 9112

92,4 cm • 7,5-10 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9112 - rdeč, v dnevni sobi

Več informacij o štedilniku

Štedilnik Moravia 9114

51,5 cm • 7-9 kW

Štedilnik na trda goriva Moravia 9114 - bel, v ateljeju

Več informacij o štedilniku

Izolacijska plošča

za vse modele štedilnikov na drva KVS MORAVIA

Izolacijska plošča za štedilnik KVS Moravia - zgoraj

Več informacij o izolacijski plošči

Katalog

štedilniki na trda goriva KVS MORAVIA

Izolacijska plošča za štedilnik KVS Moravia - zgoraj

Ogled kataloga
Izdelava štedilnikov na drva

Kvalitetna izdelava

Vsi štedilniki na trda goriva Moravia so izdelani iz kvalitetne šamotne opeke, zunanje površine pa je emajlirano, kar zagotavlja enostavno vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo štedilnika.

Barva

Štedilnik v barvi

Štedilnike Moravia lahko dobite v različnih barvah: od bele, rjave, rdeče, zelene, modre ali črne.

Garancija

2 leti garancije

Ker verjamemo v naše štedilnike, vam ne ponujamo samo 1 leto, ampak kar 2 leti garancije.

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Vaš novi štedilnik na drva vam BREZPLAČNO dostavimo po celi Sloveniji.

Možnost plačila s plačilnimi in kreditnimi karticami

Kreditne in plačilne kartice

Svoj novi štedilnik na trda goriva lahko plačate s kreditnimi in plačilnimi karticami Mastercard, Visa, BA, Karanta in Maestro kot fizična ali pravna oseba.